Eenmalige straalmiddelen

Meestal worden eenmalige straalmiddelen gebruikt in zogenaamde 'open' straaltoepassingen. Het straalmiddel wordt maar één keer gebruikt omdat recycling te gecompliceerd, duur of gewoonweg onmogelijk is.

Eenmalige straalmiddelen zijn meestal kantig en hebben daarom een ​​goed "beitelend" effect om roest, verf en allerlei andere verontreinigingen te verwijderen. Met de juiste korrelgrootte en straaldruk worden eenmalige straalmiddelen ook veel gebruikt voor schoonmaak- en restauratiejobs.

Veel fabrikanten hebben merknamen aan hun producten gegeven maar enkele eenmalige straalmiddelen op basis van de naam van het basismateriaal zijn: Smeltkamer slak (aluminiumsilicaat), Glasgranulaat, Olivinezand en Granaatzand. Werk veilig en gebruik alleen goedgekeurde straalmiddelen zonder de gezondheidsrisico's van vrije silica.

Gebruik geen eenmalige straalmiddelen in straalsystemen waarin deze worden gerecycled, zoals straalkasten of vacuümstraalmachines. De stofbelasting met eenmalige straalmiddelen is te hoog voor deze systemen en zal leiden tot slechte straalresultaten en stofproblemen voor de omgeving. In plaats daarvan moeten meermalige straalmiddelen worden gebruikt.

Welk straalmiddel het beste is voor uw werk, wordt bepaald door de straaltoepassing zelf maar ook door de beschikbaarheid (van een bepaalde korrelgrootte) van het straalmiddel in uw gebied. Gritco en zijn ervaren distributeurs kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste straalmiddel voor u.