Luchtleidingsfiltersystemen voor veilige ademlucht

Helmluchtfilters

Veilige, schone, adembare perslucht zonder vocht, olie, luchtjes of stof- en vuildeeltjes.

Vervuilde lucht kan de oorzaak zijn van ernstige gezondheidsproblemen en kan op zijn minst het comfort en de productiviteit van de straler nadelig beïnvloeden. Onze filters verbeteren de kwaliteit van de perslucht en overtreffen de industriële filtratienormen. In combinatie met een geschikte persluchtkoeler/-droger, leiden de verschillende filtertrappen tot kwaliteitslucht volgens EN 12021 en bent u zeker dat u geen verontreinigde lucht inademt.

Radex filter

Dit filter is uitgerust met een groot 6-traps filterpatroon die vocht, geur en deeltjes tot 0,5 micron uit de perslucht verwijdert en zo zorgt voor schone ademlucht. De Radex is voorzien van een uniek twist-and-lock wand- en vloerbevestigingssysteem.
Een optionele automatische aftap is beschikbaar en verwijdert dan voortdurend vocht uit het filterhuis, waardoor de levensduur van het filterpatroon wordt verlengd.
De drukregelaar biedt de mogelijkheid om de juiste druk in te stellen voor twee gebruikers.

Download folder

 

Helmluchtfilterkoffer

Drie aparte filters zijn ondergebracht in een sterke plastic koffer die op de vloer of aan de muur kan worden gemonteerd. De juiste luchtdruk voor twee of vier gebruikers kan worden ingesteld met de ingebouwde drukregelaar.
Emulsies en vaste deeltjes (tot 5 micron) worden onderschept door het eerste filter. Vloeistoffen en vaste stoffen (tot 0,1 micron) worden opgevangen door het tweede (coalescentie) filter. Een resterend oliegehalte van 0,01 mg/m3 maakt de lucht die deze twee filters passeert praktisch 99,99% olievrij.
De standaard automatische aftappen op beide filters verwijderen vocht en verlengen de levensduur van de filterpatronen. Twee drukverschilindicatoren geven aan wanneer de twee cartridges moeten worden vervangen.
Het derde (actieve kool) filter verwijdert door het absorptieprincipe alle geuren en dampen die na de eerste twee filterfasen nog over blijven. Het resultaat is een resterend oliegehalte van slechts 0,008 mg/m3.