Verwarmen of koelen van helmlucht voor optimaal comfort

Helm-Airconditioning

De airconditioning units verwarmen of koelen de helmlucht voor optimale prestaties en comfort bij het werken in warme of koude omgevingen.

Werken in een omgeving waar de temperatuur comfortabel is, is de sleutel tot het maximaliseren van de productiviteit. De airconditioning units van RPB doen precies dat. Het vortexbuis-principe wordt gebruikt om de helmlucht te verwarmen of te koelen met perslucht, zonder bewegende delen of het gebruik van elektriciteit of freon.

 

Cold air en Hot air tube

De Cold air en Hot air tube maken deel uit van RPB's assortiment economische airconditioningsystemen. Ze koelen/verwarmen de luchttoevoer voor optimale prestaties en comfort.
De Cold air tube koelt de ademlucht met 18˚C en de Hot air tube verwarmt deze met wel 17˚C. Het aanpassen van de temperatuur van de uitgaande lucht wordt gedaan met de luchtstroomregelaar.
De unit kan eenvoudig worden gedemonteerd voor reinigings- en onderhoudsdoeleinden en daarbij zij de onderdelen gemakkelijk te vervangen.

Download folder

 

C40 Climate Control Device

De C40 kan de toegevoerde perslucht naar wens verwarmen en koelen. Met de schuif kunnen operators moeiteloos overschakelen van verwarmen naar koelen, waardoor een optimaal comfortniveau wordt bereikt. De perslucht kan met maar liefst 29°C worden afgekoeld of verwarmd met 18°C. Dit wordt eenvoudig bereikt door de hendel van warm naar koud te schuiven. Door de stroomregelknop te draaien kan ook de hoeveelheid lucht naar de helm worden verhoogd of verlaagd.
De unit is lichtgewicht en ergonomisch ontworpen om comfortabel op de heup te dragen. Weinig onderhoud is vereist met de geluiddempers als enige onderdelen die moeten worden gereinigd of vervangen. 

Download folder