Over Gritco

Met 30 jaar ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige straalapparatuur weten wij als geen ander hoe belangrijk professionele oppervlaktebehandeling is voor veel bedrijfsprocessen. Met Gritco apparatuur profiteert u volop van al die kennis en ervaring.

Kennis, 30-jaar ervaring en Nederlandse kwaliteit

De basis voor Gritco werd in 1990 gelegd door Wim van der Made, al sinds 1968 actief in straalindustrie. Inmiddels staat de 2e generatie van der Made’s aan het roer in de persoon van zoon Sander. Mede door deze familie-opvolging kunnen Gritco-afnemers blijven rekenen op een constante bedrijfskoers die is gericht op het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande, economische maatwerk straaloplossingen.

Wereldwijd dealernetwerk

In de loop van al die jaren heeft Gritco voortdurend gebouwd aan een solide netwerk van toegewijde wederverkopers in Europa, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Australië. Via dit dealernetwerk vinden Gritco’s innovatieve straaloplossingen hun weg naar een gevarieerde groep nationale en internationale afnemers die prijs stellen op nauwsluitend straalmaatwerk met een scherpe prijsstelling.

Gritco’s productpluspunten in het kort

 • Geen standaard one-size-fits-all oplossingen maar ruim aanbod van speciaal voor verschillende branches ontwikkeld straalmateriaal..
 • Hoogst mogelijke productiesnelheid- en reinheidsresultaten met laagst mogelijke arbeids-, perslucht- en straalmiddelkosten.
 • Minimale productietijden door comfortabel bedienings- en gebruiksgemak.
 • Lange levensduur dankzij gebruik van duurzame onderdelen van top kwaliteit. Er is nog steeds ruim 30 jaar oude Gritco straalapparatuur in gebruik.
 • Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het ontwerp-, ontwikkelings- en fabricageproces. Gritco apparatuur voldoet aan (of voorziet al vooraf in) de laatste regels en voorschriften zoals de Europese Richtlijn Drukapparatuur 2014/68/EU.
 • Volledig aanbod van aanvullende producten van hoge kwaliteit zoals de persoonlijke beschermingsmiddelen van RPB en ARMEX sodastraalmiddel. 

Gritco’s servicepluspunten in het kort

 • Ruim 30 jaar ervaring als ontwerper, ontwikkelaar en fabrikant van een ruim aanbod van – specifiek voor de verschillende branches aangepaste – straaloplossingen voor concurrerende prijzen.
 • Ontwikkeling van specifieke, innovatieve, 1op1 straaloplossingen in samenspraak met opdrachtgevers.
 • Diepgaande, praktische kennis van de werking van alle straalketenonderdelen. Ook van de opvolgende productieprocessen zoals spuiten en metalliseren.
 • Snelle opvolgtijden bij spoedbestellingen of productaanpassingen.
 • Internationale service-ondersteuning door lokale wederverkopers in veel Europese landen, het Midden Oosten, Zuid Oost Azië en Australië.