PX4 Aanblaasunit

Gemakkelijk en veilig ademen met compacte aanblaasunit, gewoon aan de riem: geen gesjouw met lange persluchtslangen

De PX4 levert schone ademlucht van hoge kwaliteit voor alle RPB straalhelmen en luchtkappen. Deze robuuste en veelzijdige PAPR (Powered Air Purifier) voorziet uitvoerend personeel niet alleen van hoogwaardige ademlucht maar - door het ontbreken van de gebruikelijke, aangesloten luchtslangen - ook van volledige bewegingsvrijheid.

Hoe ademt de PX4?
Een efficiënte multi-speed ventilator zuigt (omgevings)lucht aan via de luchtinlaat en voert deze – indien gewenst – door een vonkenvanger. Vervolgens worden de grote deeltjes afgevangen door een voorfilter. Dit laatste om de levensduur van het hoofdfilter te verlengen. Deze filter-cartridge zorgt tenslotte voor schone ademlucht. Gewoon aan de riem, dus geen gedoe met persluchtslangen.

Duurzaamheid verzekerd
Er kan tot 13 uur veilig en aaneengesloten worden gewerkt op een enkele lading van de lichtgewicht, oplaadbare en duurzame Lithium-batterij. De veiligheid van de straler wordt nog verder ondersteunt door een overzichtelijk LED-scherm waarop de ingestelde ventilator-snelheid en resterende batterijtijd duidelijk zijn af te lezen. De PX4 geeft een duidelijk geluids- en trilalarm wanneer de luchtstroom onder de minimumwaardes dreigt te komen.