Schone ademlucht vanaf de riem van de gebruiker

PX5 Aanblaasunit

Gemakkelijk en veilig ademen met compacte aanblaasunit, gewoon aan de riem: geen gesjouw met lange persluchtslangen

Niet voor iedere straaltoepassing is perslucht noodzakelijk voor de toevoer van ademlucht naar de straalhelm. Wanneer er genoeg schone omgevingslucht beschikbaar is kan dit ook worden gerealiseerd met de PX5 aanblaasunit. Denk dan bijvoorbeeld aan buiten straalwerk, gevel-restauratie en soda stralen. De PX5 kan niet worden gebruikt in gesloten ruimtes zoals straalcabines.

Gemakkelijk en veilig ademen met een compacte aanblaasunit, gewoon aan de riem. Geen gesjouw meer met lange persluchtslangen! 

De PX5 levert schone ademlucht van hoge kwaliteit voor alle RPB straalhelmen en luchtkappen. Deze robuuste en veelzijdige PAPR (Powered Air Purifier) voorziet uitvoerend personeel niet alleen van hoogwaardige ademlucht maar - door het ontbreken van de gebruikelijke, aangesloten luchtslangen - ook van volledige bewegingsvrijheid. 

Hoe ademt de PX5?
Een efficiënte multi-speed ventilator zuigt (omgevings)lucht aan via de luchtinlaat en voert deze – indien gewenst – door een vonkenvanger. Vervolgens worden de grote deeltjes afgevangen door een voorfilter. Dit laatste om de levensduur van het hoofdfilter te verlengen. Deze filter-cartridge zorgt tenslotte voor schone ademlucht. Gewoon aan de riem, dus geen gedoe met persluchtslangen.

Duurzaamheid verzekerd
Er kan tot 12+ uur veilig en aaneengesloten worden gewerkt op een enkele lading van de lichtgewicht, oplaadbare en duurzame Lithium-batterij bij een lage ventilatorsnelheid. Bij hoge ventilatorsnelheid is dit  8 uur. De veiligheid van de straler wordt nog verder ondersteunt door een overzichtelijk LED-scherm waarop de ingestelde ventilator-snelheid, luchtstroomniveau en resterende batterijtijd duidelijk zijn af te lezen. De PX5 geeft een duidelijk geluids- en trilalarm wanneer de luchtstroom onder de minimumwaardes dreigt te komen.